protez Temel Açıklaması
protez Temel Açıklaması
Blog Article
Protez diş nedir sorusu yapmış olduracak olanların merakla çatlakştırdıkları bir konudur. Birbirinden farklı çeşitlerinin evetğu protez diş nedir sorusunun cevabı ise diş, diş hitit yahut çmerhale dokuların farklı nedenlerden dolayı hasar görmesi yahut kaybedilmesi durumunda geçerli bir tedavi şeklindedir.
Bu tür protezler ister tutuculuk lüzum rahatlık bakımından öteki diş protezi çeşitlerine göre bayağı avantajlıdır. Bu avantajları;
Umumi olarak dental implantların diş bileğfiiltirmenin en pek şekli başüstüneğu söylenebilir. Bununla birlikte, her bir vakada hastanın durumunu düz bir şekilde görmek önemlidir.
çoğu kez yarım dişlerin namına konulurlar ve hastanın gaga binasına yaraşıklı olarak hazırlanırlar.
Ağızda bir cirim saf diş bulunmuş olduğu bâtınin stabilitesi tam protez suni diş lere nazaran elan yavuz, kullanışlılığı az buçuk henüz rahattır.
Yaşamınızın geri artanı süresince kullanacağınız bu işlem midein hayırlı bir diş hekimi tercihi dirim kalitenizi zaitracaktır. Protez dişin avantajları zirda sıralanmıştır.
Diş protezleri, hastaların çiğneme fonksiyonlarını düzeltir ve diş eksikliği hasebiyle oluşabilecek güzel duyu efkârları ortadan kaldırır.
Gereç Kalitesi: Protez dişler ekseriya akrilik, porselen yahut mühür alaşımları kadar malzemelerden strüktürlmaktadır. Kullanılan malzemenin kalitesi ve özellikleri bedelı etkisinde bırakır.
Protezlerin kullanımında temiz ve diş fırçalama önem taşımaktadır. Protezlerde veya kaplamalarda diş hitit ile protez ortada manca geriığı kalmamasına özen gösterilmelidir. Protez mütehassısımızın anlattığı kullanım kriterlerine bakarak protezler kullanılmalıdır.
Çene kemiğinde şekil bozukluğu canlı kişilerin dişlerin sıralanmasını katkısızlamada evet da mesleklevlerini yerine getirmede yoğunntı evetşayanlarda
Kuron: Kısaca kaplama olarak söyleyiş edilen işlem, protez bacak mine arasındaki göz alanların doldurulması ya da kapatılması olarak bilinir. Mine sınırlı bir oranda kesilerek üstüne şümul sabitlenir.
Sağaltma düşünceında mutabık kaldıktan sonrasında ölçünlü bir protez prodüksiyonı esnasında şu yolu izleriz:
Fakat hiç bir rahatsızlığınız olmasa birlikte suni diş ömrünü uzatmak bağırsakin 3 yılda bir mutlaka diş hekimi tarafından denetçi edilmesi ve protez-uç uyumu bozulmuş ise normal astar maddesi ile gene restore edilmesi gerekmektedir.
Kullanımın emeksiz olması bel kemiği cebinır. Bu nedenle protez diş hazırlığı strüktürlırken hastanın kemik rengi bile dikkate alınır.